Saturday, December 26, 2009

Masa memang mencemburui aku

Ohhh, cuti tinggal seminggu saja lagi. Memang sekejap. Pejam celik saja, dah nak dekat habis cuti weyh. Untuk seminggu yang tinggal ini, macam² nak kena prepare. Barang² yang tak cukup itu, minggu ini juga lah nak kena beli. Memang busy untuk minggu ini.

2hb aku berangkat ke Penang, dan bermulalah semester yang baru. Semester yang ke-2. Belajar pun makin mencabar. Tak boleh nak huha-huha sangat. Sikit² itu boleh lah.

Selamat tinggal cuti.

*****

Bulan 12 ini, memang bulan pengantin baru. Tetiap minggu, ada saja kenduri kahwin. Tetiap minggu juga lah makan nasi minyak weyh. Dapat makan free, siapa tak suka? .Itulah rezeki namanya. Kata orang, rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari, kan?. Dan tetiap minggu jugak lah dapat tengok macam² orang. Seronok tengok orang kahwin ini sebenarnya.


Siapa tak suka kahwin, kan?

6 sumpahan:

nabilah said...

cuti sem depn kenduri abg aku plk.
hehhe

lobak merah said...

nabilah,
Whoaa, dapat kakak ipar baru :)

hani syahida said...

u study usm ke?

lobak merah said...

hani syahida,
tak tak. maktab penang je. :)

aziq said...

haha, leh caya ke x nak huha2 sgt2 haha..

lobak merah said...

aziq,
HAHA. tgk lah nanti okey! :)