Friday, November 5, 2010

Entry ringkas hari jumaat

Betullah cakap orang, pengalaman hidup mengajar kita untuk lebih matang. Matang dari segi pemikiran, tingkah laku dan perangai. Pengalaman hidup tidak kiralah manis ataupun pahit. Kalau boleh, kena rasa kedua-duanya sekali. Pahit memanglah rasa tak sedap, tapi pahit macam mana pon hidup itu, kita kena teruskan jugak. Kalau nak yang manis sajaa, tak fun lah macam itu kan. Tak adventure kata orang.

Notakaki: Happy Deepavali (:
Notakaki 2: Aku tengah layan lagu Hindustan, Mujhe Maaf Karna.. pehhhh!
Notakaki 3: Sampai sekarang, aku masih belum berpeluang lagi nak tonton cerita 3 Idiots.. keciwa :(

5 sumpahan:

Lyn Sery said...

kau sukakan adventure ke??
sempena deepavali ni habis suma mercun bawak keluaq kat penang ni.
eh aku pon suka layan hindustan.
aku pon kecewa xdpt tgk cita 3 idiots tu.

GigiWangi said...

Lyn Sery,
Kadang2 kena lah layan jugak adventure tuh, nak yang simple2 jugak tak fun. hehe. weh, 3idiots tuh semua cakap syok kot. try ah kau tgk..

kau penang belah mana weh?

ahmad jo said...

hidup penuh cabaran.. mewarnai liku2 kehidupan.. tiada warna, tiadalah serinya.. ahaks.. :P

cyberboy said...

bak kata orang dare to fail....

GigiWangi said...

ahmad jo,
peh, ayat ! klasik habis. :)

cyberboy,
dare to fail? dare to try lah. haha. :)