Saturday, January 8, 2011

Don't be so sad

Aku sedih bila tengok kawan aku yang dah in relationship bertahun dan dia cuba untuk pertahan hubungan itu, tapi tak berjaya. Cinta jarak jauh, memang susah nak duga weh. Satu fakta yang aku tak boleh nak tepis, perempuan memang takut jadi single. (Tapi setakat ni, aku okey je lagi, sebab aku still single dan belum pernah ber-couple, takde lah nampak muka aku macam terhegeh-hegeh).

Seseorang yang dia dah jumpa dan itulah yang dia ingat sebagai Mr Right dia, rupa-rupanya bukan. Kadang² (perasan tak dengan orang sekeliling kau), couple-lah bagai nak rak, pergi sana-sini, asal nampak muka dia je mesti nak berdua, macam belangkas tapi at the end, tak jadi kahwin. Pernah kan, banyak do orang macam ni depan mata aku. Nasib belum kahwin lagi, kang tak pasal² jadi janda.

Semua orang tahu, jodoh, ajal-maut, rezeki itu semua Tuhan punya kerja. Sama ada cepat atau lambat je, kalau bukan di dunia, maybe di akhirat sana. Cuma kita je tak tahu. Pernah kawan aku cakap, "Single itu equals to loser". Tapi aku rasa, lebih baik single daripada kau couple dengan orang yang belum tentu jodoh kau. Faham tak?

Sedangkan orang yang dah kahwin pun boleh bercerai, inikan pula yang belum ada apa² ikatan. Come on, kau pernah dengar tak, masa nak kahwin, dorg akan cakap, "Ini jodoh kami"... tapi bila dah bercerai, kenapa cakap, "Jodoh kami tak panjang".

Hah, kau nak salahkan siapa?






Fuhh, gila garang entri aku !

12 sumpahan:

aleen aiden said...

erk,aku rase baek single drpd kapel dgn org yg salah?ke lebey kurang je dgn ayat d atas?heh~ ;P

Izmir Fadzil said...

like this

Lyn Sery said...

fuhh..aku nak bagitau entry ni aku like 97 kali.okay?
boleh tak aku nak bgtau kau yg akulah antara org yg fail in relationship lepas bercinta bertahun2 sebab alasan jauh??hehe
tapi itulah bak kata kau dont be so sad kan?
tak mati pun takde bf.
itu semua urusan Tuhan..

teyhah said...

like2!hee~

GigiWangi said...

aleen aiden,
Lebih kurang macam tuh je lah. haha ;)

Izmir Fadzil,
Thanks yaw!

Lyn Sery,
Cinta jarak jauh memang banyak dugaannya. Dua-dua pihak kena bersabar lah. haha. Banyak gila kau nak like. Thank you. Betul, tak jadi gila pun kalau takde bf kan. haha. Nanti² ada lah, Tuhan nak bagi. :)

teyhah,
Thank you :)

Lyn Sery said...

hah!kau antara member blogger yang gelojoh kan nak tau pasal hukum hakam itu.
tunggu kay!
btw mmg kau xsilap org.
bukit bendera xbukak lagi
td rumet aku pegi pun dia ckp tutup
& botanical garden aku pegi naik bas *tajaan so aku pun xtau arah mana
yg penting area Georgetown.

panadol lagi said...

weh gua pun da single.
bezanya tak lah bertahun2..bulan2 ja.
huhu
dont be so sad rait.im hepi.huhu

GigiWangi said...

Lyn Sery,
kahkahkah. Mesti lah gelojoh sikit. Nak cakap pasal hukum-hakam kan. Manalah tahu, selama ni aku ada tersalah ikut hukum ke kan. huehuehue

panadol lagi,
welcome to the club! :)

Lyn Sery said...

itulah yg aku xsure botanical garden kat mana.
okay kau mau lokasi menarik yg konon alam sekitar tu eh?meh aku senarai.
*taman rama-rama,teluk bahang - area feringgi.kau naik sikit lagi ke atas.
*teluk kumbar - area belah bayan baru sana.aku xsure yg betol2.ada mee udang terbaik punya..
*padang kota,conwarlis - area georgetown dekat2 jeti tu.
*gurney drive - area pulau tikus
*queensbay - dekat dgn bridge.

hope membantu.

Peminat Katie Holmes said...

single is marvelous.

Tapak Kaki said...

single is just like a singlet..

GigiWangi said...

Lyn Sery,
okey, nanti aku try.

PKh,
kan. Ni peminat fanatik katie holmes apa. haha

Tapak Kaki,
singlet? haha. tapak kaki? tak blaaa